Clubwedstrijd Skeelerverening Surhuisterveen

September 2021

13 september jl heeft Skeelervereniging Surhuisterveen een clubwedstrijd voor de jeugd georganiseerd. Onder prachtige omstandigheden hebben onze jeugdleden zich van hun beste kant laten zien.

Er werd gestart met een 100 meter tijdrit, gevolgd door een race over 1 of meerdere ronden. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan!!

Nadien was er natuurlijk de prijsuitreiking en kregen de leden nog wat lekkers. 

Zie bijlage voor de uitslagen van de tijdrit en de rondenrace.

De prijsuitreiking

1e Feanster SKATE4daagse groot succes!

September 2021 

Van 30 augustus t/m 2 september hebben verschillende skeeleraars uit de omgeving meegedaan aan de SKATE4daagse georganiseerd door Skeelervereniging Surhuisterveen.

Op de skeelerbaan aan het Blauknopke te Surhuisterveen konden de skeeleraars 4 dagen lang een afstand naar keuze rijden. Zowel leden als niet leden van de skeelervereniging reden deze dagen hun rondjes om op de laatste dag een welverdiende medaille in ontvangst te nemen.

Het evenement werd gesponsord door Jumbo Surhuisterveen, die op de 1e dag  ‘vierdaagse tasjes’ met gezonde inhoud uitdeelde.

Al met al kunnen we terugkijken op een prachtig evenement en we streven ernaar dit jaarlijks terug te laten keren.

Om een indruk te krijgen van deze 1e SKATE4daagse is er door de KNSB een promotiefilmpje gemaakt, welke hieronder te vinden is, maar ook op de facebookpagina van Skeelervereniging Surhuisterveen of op www.schaatsen.nl

 

SKATE4DAAGSE  01 SEP 2021
SKATE4daagse van start: 'Ontzettend leuk om jaarlijks te organiseren'

Deelnemers uit het hele land zijn deze week van start gegaan aan de SKATE4daagse. Vier dagen skaten in je eigen omgeving met de Sprint app. Of het nou alleen is, met het gezin of met een hele groep bij de lokale skeelervereniging: iedereen heeft er plezier in.

Bij de Skeelerclub in Surhuisterveen organiseren ze in het kader van de SKATE4daagse de hele week diverse activiteiten. Zo werd er maandag direct gestart met een gezellige avond waarop de kinderen en hun ouders konden komen skeeleren. Op een groot bord aan de kant van de baan stond hoeveel rondes de sporters moesten rijden om aan hun afstanden te komen. 

"We vinden het ontzettend leuk om de sport zo onder de aandacht te kunnen brengen", vertelt Jannie Nicolaij. De secretaris van de skeelervereniging is blij dat de leden de SKATE4daagse aangrijpen om bij de club te komen skaten. "Het lijkt ons ontzettend leuk om dit jaarlijks te organiseren. Zoals we nu al zien is het enorm geslaagd en we hopen zeker dat het jaarlijks terugkomt."

De aanwezige leden vonden het een leuke avond. "Ik doe mee omdat het gezellig is en je sportief bezig kunt zijn", vertellen Jantine Groen en Baudie van der Wier. Anton Boersma skeelert dit jaar voor het eerst mee. "Ik heb eerst zes jaar geschaatst en dit jaar wilde ik ook skeeleren proberen."

Ook elders in het land wordt deze dagen enthousiast geskeelerd. Zo heeft Lisette haar T-shirt al in huis en die toont ze trots terwijl ze met haar moeder en kinderen in de rondte skatet. "Ik moest mij er gister na de eerste werkdag wel toe zetten, maar het is leuk om te doen", deelt ze op Twitter. 

Alle reuring rondom de SKATE4daagse is ook bij de (oud-)topsporters niet onopgemerkt gebleven. Bob de Vries vindt het prachtig dat de inlinesport op een laagdrempelige manier onder de aandacht wordt gebracht. "Het is een supermooi initiatief", zegt hij. "Het is een sport die je lekker buiten in de natuur kunt doen. Het is net als wandelen, alleen ga je harder en zie je dus meer. Het is gewoon genieten. Als je het een of twee keer gedaan hebt, kun je het en verleer je het ook niet meer."

Voor de skaters die de smaak te pakken hebben gekregen heeft De Vries nog wel een tip: zoek een vereniging in de buurt op! "Daar krijg je nog handige tips van een trainer en dan gaat het alleen maar beter. Het is ook nog eens heel gezellig met vrienden en vriendinnen. Ik heb er ook nog steeds vrienden aan over gehouden. Dat is gewoon goud waard."

Artikel geplaatst door KNSB op Schaatsen.nl 01-09-2021

Onze secretaris in de rubriek 'vrouw met de hamer' van de Streekkrant

Augustus 2021 

Juli 2021 

Skeelervereniging Surhuisterveen organiseert de 1e Feanster SKATE4daagse

 Van 30 augustus tot en met 2 september 2021 vindt in Surhuisterveen de 1e editie van de SKATE4daagse plaats. Ben je ook gek op skeeleren en skaten, en hou je van een leuke uitdaging? Dan is de SKATE4daagse echt iets voor jou! De SKATE4daagse Surhuisterveen wordt gehouden op de skeelerbaan aan het Blauknopke en wordt georganiseerd door Skeelervereniging Surhuisterveen. Om mee te doen hoef je geen lid te zijn van de skeelervereniging.

Lekker rollen in de buitenlucht, op het gladde asfalt van de skeelerbaan. Alleen, met je gezin of met je vrienden. Het is de bedoeling dat je vier dagen achter elkaar, op 30 augustus, 31 augustus, 1 september en 2 september op de baan komt skeeleren. 3 september is een reservedatum voor als het een keer slecht weer is. Er kan gestart worden tussen 17:00 en 18:00 uur, en je skeelert een afstand naar keuze, bijv. 2,4 km (6 ronden), 6 km (15 ronden), of 12 km (30 ronden) per dag. Na vier avonden skeeleren heb je de SKATE4daagse voltooid en ontvang je jouw medaille.

Je kunt meedoen door je aanmelding te mailen naar svsurhuisterveen@gmail.com , en daarin aan te geven je naam, leeftijd en telefoonnummer.

De kosten bedragen € 3,00 p.p., te voldoen bij de start op de 1e dag.

Opgave is verplicht en kan tot 20 augustus 2021.

Let op: voor de veiligheid is het dragen van een helm verplicht (geen helm= geen deelname!). Het dragen van bescherming voor polsen, ellenbogen en knieën is aanbevolen.

Rondenrace

Juli 2021 

Wat heeft iedereen zijn best gedaan tijdens de rondenrace op 8 juli!  Alle jeugdleden reden gedurende 30 minuten zoveel mogelijk ronden. Voor elke ronde moest er gestempeld worden. 

Na de race kreeg iedereen een ijsje en werd hen namens Mear Enerzjy een bidon aangeboden.

Mear Enerzjy is het bedrijf voor advies en ondersteuning in duurzame energie.

Kijk voor meer informatie op www.mearenerzjy.nl of  mail naar mearenerzjy@gmail.com

Er is weer ruimte voor proeflessen, ook bij de senioren!

Mei 2021

Door uitbreiding van de trainingstijden en een andere indeling van de huidige groepen is er in alle groepen weer ruimte voor het volgen van proeflessen bij de jeugd.

Ook bij de senioren is het mogelijk om proeflessen te volgen.

Dus mocht u/je belangstelling hebben voor het volgen van 3 gratis proeflessen, neem dan contact op via info@skeelerverenigingsurhuisterveen.nl

Verdubbeling aantal jeugdleden

April 2021

De start van het seizoen van Skeelervereniging Surhuisterveen is er een die ongekend is. Na de aankondiging in de krant en op social media dat het seizoen ging starten met gratis proeflessen, kwamen al snel de eerste aanmeldingen voor het volgen van deze lessen. En het hield maar niet op, de een na de ander wilde lessen volgen en er moest zelfs een wachtlijst aangelegd worden. Om iedereen op deze wachtlijst op korte termijn proeflessen te kunnen laten volgen is er zelfs een extra trainingsgroep gecreëerd. Bijna alle kinderen die proeflessen hebben gevolgd zijn nadien ook lid geworden van onze vereniging. Het is super om te zien hoeveel enthousiaste kinderen er op de baan staan. Wel stond de vereniging voor een grote uitdaging om voldoende trainingscapaciteit te realiseren, maar vooralsnog is dit dankzij enorme flexibiliteit van de trainers gelukt!

Door deze enorme instroom van nieuwe leden zijn de trainingstijden aangepast. De actuele trainingstijden zijn te vinden onder het kopje 'informatie'.

Start trainingen senioren

April 2021

Op woensdag 7 april gaan de trainingen voor de senioren weer van start met inachtneming van de geldende Coronamaatregelen. Er zal eerst alleen op de woensdagavond getraind worden. Deelname aan een training gaat via opgave om de maximale groepsgrootte goed te kunnen waarborgen. Er zal getraind worden met een maximaal aantal van 12 personen, verdeeld over 3 groepen van 4 personen. 

Opgave kan voor de vaste leden via whats app en voor nieuwe leden via info@skeelerverenigingsurhuisterveen.nl

Hopelijk tot ziens op de skeelerbaan aan het Blauknopke!

Wachtlijst voor proeflessen

 PROEFLESSEN EERST VOLGEBOEKT

We zijn overweldigd door de onverwacht vele reacties voor het volgen van proeflessen bij onze skeelervereniging. Er zijn echter maar een beperkt aantal plaatsen per groep voor het volgen van proeflessen ivm de maximale groepsgrootte. Hierdoor kan niet iedereen meteen deelnemen aan de proeflessen en zullen we een wachtlijst gaan hanteren. 

Start Skeelerseizoen Surhuisterveen, met gratis proeflessen

Maart 2021 

Op maandag 29 maart 2021 gaat na een winterpauze het skeelerseizoen in Surhuisterveen weer van start!

Dit zal in eerste instantie alleen voor de jeugd zijn vanwege de huidige Corona richtlijnen. Hopelijk volgen de senioren binnenkort.

Skeeleren is een leuke en actieve buitensport, een beetje verwant aan het schaatsen, waarbij je lekker beweegt in de gezonde buitenlucht. Bij Skeelervereniging Surhuisterveen wordt getraind op maandag, woensdag en donderdag in verschillende leeftijdsgroepen (6-12, 13-18, senioren), en onder begeleiding van ervaren trainers. Alle niveaus kunnen bij ons terecht, van beginner tot ervaren rijder en van jong tot oud.                             

Nieuwe leden zijn welkom, en kunnen zich aanmelden via de website. Wij bieden potentiële leden ook de mogelijkheid om gratis een 3-tal proeflessen te volgen, zodat je kunt kijken of het skeeleren iets voor jou is.

Heb je interesse om hieraan mee te doen? Stuur dan eerst een mailtje aan info@skeelerverenigingsurhuisterveen.nl met je naam, adres en leeftijd. Je krijgt dan van ons informatie over o.a. de regels die momenteel gelden vanwege Corona en de trainingstijden.

Verdere informatie kan je vinden op www.skeelerverenigingsurhuisterveen.nl of op de Facebook pagina van onze club. Hopelijk tot ziens op de skeelerbaan aan het Blauknopke!

Rabo ClubSupport

November 2020

Ook dit jaar heeft Skeelervereniging Surhuisterveen weer meegedaan aan de Raboclubsupport actie. Dit heeft het mooie bedrag van 286,34 euro opgeleverd!  Skeelervereniging Surhuisterveen bedankt iedereen die op ons heeft gestemd. Met deze bijdrage kunnen wij ons bestedingsdoel realiseren.

Laatste "training" Jeugdleden

September 2020 

Daar was het al weer zo ver, de afsluiting van het skeelerseizoen. Dit seizoen stond vooral in het teken van corona, maar gelukkig bleef er (hetzij aangepast) genoeg van het seizoen over om toch op de skeelers te staan.
Zelfs het organiseren van een wedstrijd door skeelerclub IDS was mogelijk. Hier waren we ook voor uitgenodigd, maar dit bleek toch nog iets te vroeg voor sommigen.
Afgelopen donderdag 17 september was de laatste "trainingsdag" van het seizoen, voor de winterstop weer in gaat. Deze training bestond uit het eten van patat met snack, en lasergamen. Dit viel behoorlijk in de smaak en er waren er aantal die naast de baan ook erg fanatiek bleken te zijn.....
Jeugdleden, ouders, train(st)ers, bestuursleden en een ieder die ik vergeet te melden; Weer bedankt voor een mooi seizoen !!!
Op naar het volgende seizoen, hopelijk zonder onderbrekingen deze keer....
 

Afsluiten skeelerseizoen 2020

September 2020

Beste leden,

Het seizoen zit er al weer op. Ondanks alle Corona ellende hebben we toch nog veel kunnen skeeleren.
Bedankt voor jullie inzet en deelname aan de trainingen en hopelijk tot volgend jaar.

Groeten,
Bestuur SVS